ONZE
FORMATS

Groen Brothers maakt verschillende humoristische formats. Van korte sketches tot langere afleveringen. Veel van onze sketches zijn te zien in het Klokhuis (NTR). De bekendste daarvan zijn de Klokko commercial parodie├źn. Recentelijk maakten de Groen Brothers hun eigen sketch show voor NPO Zapp: Vlogmania. In 16 afleveringen van 20 minuten zien we sketches van verschillende (fictieve) vloggers die uit alle macht proberen een bekende YouTube ster te worden.
Wij werken samen met de beste comedy acteurs van Nederland, zoals Ilse Warringa, Alex Klaasen, Ruben van der Meer. Bas Hoeflaak, Tina de Bruin en Jandino Asporaat.
Onderstaand een aantal voorbeelden van onze formats.

Vlogmania kort

Een korte aflevering (10 minuten) van de sketch show Vlogmania. In deze aflevering zien we de Familie Kick (Ilse Warringa en Ruben van der Meer) naar een aquarium gaan, Baby Jason (Jandino Asporaat) gaat logeren bij oma, en Reviewer Martin (Arjan Ederveen) unpackt een paar mini hamertjes.

Klokko (Alpaca)

De Klokko is de bekendste terugkerende sketch binnen Het Klokhuis. In een fictieve commercial van 2 minuten wordt een niet bestaand product gepresenteerd. Dit product is meestal nergens goed voor of erg omslachtig. Gespeeld door o.a. Ilse Warringa, Alex Klaasen en Tina de Bruin.

Mockumentary

Een fictieve reportage over mensen of beroepen. In dit voorbeeld zien we een reportage over een regisseur die natuurfilms maakt met uitsluitend nepdieren. Gespeeld door o.a. Remko Vrijdag, Ilse Warringa en Bas Hoeflaak.

Sport finale

Een verslag van een finale in een niet bestaande sport, zoals fietsband plakken, kerstboom versieren, of in dit voorbeeld: schilderijen restaureren. Gespeeld door o.a. Simon Groen en Rop Verheijen.

Animatie

Een komische animatie over een actueel onderwerp. In dit voorbeeld zien we een sinaasappel een sinaasappelpersconferentie houden, als parodie op de corona persconferenties van Mark Rutte.

TV Parodie

Een parodie op een bestaand televisie programma. In dit voorbeeld is dat Tussen Kunst en Kitsch. Eerder maakten we parodie├źn op The A-team en Lingo. Gespeeld door o.a. Owen Schumacher, Leny Breederveld en Simon Groen.