OVER GROEN BROTHERS

Groen Brothers is het comedy productiebedrijf van de broers David en Simon Groen. De Groen Brothers creëren comedy- formats en scenario’s, en produceren content voor televisie, bioscoop en online media.
Elke productie staat onder zakelijke en artistieke leiding van David en Simon. Zij werken samen met een vast team van specialisten en de beste Nederlandse comedy acteurs. Door een sterk accent op visuele comedy, bereiken de Groen Brothers een breed publiek.
De Groen Brothers zijn daadwerkelijk broers. Als kind verruilden zij al snel het spelen met Playmobil voor het maken van korte komische filmpjes. Na een aantal YouTube successen kregen de Groen Brothers bekendheid met het format ‘Klokko’, een parodie op een tv-commercial, dat een vast onderdeel werd in Het Klokhuis (NTR). Momenteel is het tweede seizoen van hun op vlogs gebaseerde sketch show Vlogmania te zien op televisie.

SIMON GROEN

Simon (1973) studeerde af aan de toneelacademie in Utrecht. Sindsdien ontwikkelde hij zich als comedy-schrijver en acteur. In Het Klokhuis zie je hem bijvoorbeeld als de WK finalist Eddy Korving, en verzorgt hij de vertrouwde stem van de Klokko commercials. In Vlogmania zie je Simon als complotdenker Geert Bakker, knutsel-vader Freek en juf Harda.
“Humor staat voor mij voor de ultieme relativering en compassie. Het maakt het mogelijk om menselijk gedrag liefdevol af te kraken. Ik hou ook erg van grappen met poep. Mits verfijnd en intellectueel uitgevoerd.”
Simon geeft ook lezingen over ‘Geweldloze Communicatie’, en leest hele dikke boeken over non-dualiteit. Hij woont in Amsterdam en weet alles over de componist Johann Strauss.

SIMON GROEN

DAVID GROEN

David (1979) studeerde regie en scenario in Utrecht. Behalve het schrijven en regisseren van eigen producties regisseert hij ook andere comedy sketches, films en commercials. Sinds 2015 is hij vaste regisseur van Klokhuis sketches. Zijn specialisme is visuele humor en snelle, komische editing.
“De leukste comedy heeft meerder lagen. Je lacht bijvoorbeeld om een visuele grap van een kind dat alleen over straat mag in een enorm airbag opblaas-pak. Tegelijkertijd lach je dan om ouders die veel te beschermend zijn én om de commerciële bedrijven die daar dan weer op inhaken.”
In zijn privéleven speelt David piano in een latin jazzband. Hij is onverslaanbaar in Boggle en hoopt dat dit spel ooit weer terugkomt op tv, gepresenteerd door Dodi Apeldoorn.

DAVID GROEN